Lite träning

I lördags plockade jag fram en kanin-dummy och när jag gjorde det, flippade Smilla ur av glädje. Stackars liten, det var alldeles för länge sen sist men vad ska man göra i sånt här skitväder? :thumbdown:

Vi hade en mysig stund med träning av fotgående, både i gång och "stillastående" där jag bara går ett eller ett par steg åt olika håll. Smilla börjar få ordentlig kläm på det hela. Det går än så länge lite bättre med koppel än utan. Sedan la jag ett par linjetag och hon kutade iväg så baktassarna låg framme vid öronen. För att inte tala om avlämningen... Det gick så fort att hon höll på att springa omkull mig. Lyckan var naturligtvis total! Till råga på allt gjorde hon inte enda fel.

Hon fick också träna på att sitta fot och vara passiv, något som hon tycker är väldigt tråkigt. Men det gick förvånansvärt bra under de korta stunderna. Vi var två nöjda individer som gick hem.

I går var tanken att jag skulle ut i det härliga vädret och fortsätta mitt fotgående. Dummy-träning var det inte tal om här hemma, överallt är det snor-halt. Men efter 70-talsfesten i lördags hände det inte mycket hos Krabbes... Det är bara att konstatera att jag har blivit för gammal för sånt där, eller är det för dåligt med träning? :P


Min lilla docka!


En helg mitt i januari

Så har ännu en helg gått. I går åkte vi ner till Lassagården för att fira Bentes födelsedag. Som alltid var det mysigt med god mat och gott sällskap. Jag hade kunnat törna in redan vid 20-snåret men jag lyckades hålla mig vaken till närmare 22.30. Jag förstår inte vad det är med mig... :question:

Kinchie växer så det knakar! Han är fortfarande lugn, trygg och tillfreds men hittar allt på sina hyss. Det är helt underbart med valpar! Det är bara synd att de växer så fort.

I förmiddags tog Poul-Erik med mig ut och tränade lite på "stillasittande fot". Smilla skulle sitta fot och följa med mig när jag tog ett eller två steg i alla riktningar. Det har jag inte tränat på något nämnvärt förut, men det gick riktigt bra tycker jag. Det ska jag fortsätta träna på för att hon ska gå bättre fot framöver.

I eftermiddags blev det en promenad i solen med Cissi, Sigge och Lotta. Underbart väder! Smilla har fortfarande lite svårt att strunta i andra när vi är ute flera stycken, något att fortsätta träna på. Sedan hjälpte Cissi mig att lägga ut Lassagårdens kennel på Facebook. Vi får se vart det leder. :)


Raja och Kinchie är världens kompisar!


Resultat från SKK

Med nervös väntan har jag varit inne på SKKs hemsida varje dag sedan vi var hos veterinären och röntgade Smillas höfter och armbågar för att läsa om resultatet. Så i fredags eftermiddag hade de lagt in det. Hon fick bedömningen B-höfter och armbågar utan anmärkning. :thumbup: Nu fattas det bara ett optigen-test och ögonlysning innan vi med säkerhet vet om hon kan få valpar. Men jag tror inte att det ska vara några problem. Just det ja, några bra resultat från jaktprov kanske jag ska få till också... :S Någon som har några bra idéer på hur jag kan träna mina nerver?




Veterinärbesök

I går var det dags att åka till veterinären med alla tre hundarna. Vi åker till Viskadalens djurklinik även om det ligger en bit bort från oss. Man kan nästan säga att det är vår "kennelveterinär". De är helt underbara där nere och jag kan varmt rekommendera att ni åker dit.

Tess och Ludde fick den årliga vaccinationen och de tittade också på Luddes hals. Han håller med jämna mellanrum på att harkla sig och verkar ha något problem med halsen. Det har varit så i flera år men har blivit mer och mer. Det var ingen fara enligt veterinären, han har inte ont (som Cissi sa, hade han haft ont hade han inte skällt så mycket... ;)) men har någon typ av irritation kring struphuvudet och luftstrupen. Vi köpte en sele till honom i december för att skona halsen på honom och det var ett lyckat drag. Han får gärna hålla på att harkla sig bara han inte har ont.

Den stora grejjen i går var att Smilla skulle röntga höfter och armbågar. Hon fick också en rabiesvaccination och de hjälpte mig att klippa ner klorna ordentligt. Jag var lite mesig i början när jag skulle klippa klor, därför har de fått växa sig lite för långa. Det gick bra att röntgen men veterinären var lite negativ med resultatet för höfterna. Armbågarna såg jättefina ut. Jag hoppas verkligen att SKK inte gör samma bedömning som honom för då blir det inga valpar. Den högra höften var jättebra men den vänstra sämre. Håll tummarna för att det blir bra! Jaja, det viktigaste är ju att hon inte kommer att få ont av det.

Sedan var vi och hälsade på Bente och Poul-Erik. Kinchie växer så det knakar. Vad man glömmer fort hur det var! Han är helt underbar, lugn och trygg i sig själv och samtidigt nyfiken på allt utan att vara vårdslös eller rädd. Poul-Erik säger att han är otroligt lättlärd och att han förstår fort.

Det verkar ta lång tid innan snön försvinner eftersom det har kommit ganska mycket sen i går. :( Lite jobbigt när man vill ut och träna och det inte går. Men, det blir väl till att samla krafter och hoppas på att våren kommer snart.

Gott nytt 2011!

Så var ett decennium slut och ett nytt har startat. Slutet på förra var väldigt trevligt med både gott sällskap och god mat och dryck. Början på det nya har varit lugnt och rofyllt med få aktiviteter. Jag har väl svårt att tro att året kommer att fortsätta i samma anda men ett av mina mål som jag har funderat på är lite mer lugn och ro, varvat med mer fokuserad hundträning.

Nyårsafton bjöd på härligt väder med promenad och fortsatte sedan i gemytets tecken. Vi brukar vara ett gäng hundägare som samlas hemma eftersom det är relativt raketfritt på Tjolöholm. Kinchie gjorde naturligtvis succé och till Poul-Eriks "förtret" ;) tillbringade han ganska mycket tid i diverse knä för att sova. Han är väldigt framåt, nyfiken och orädd. Smilla var lika nyfiken tillbaka och tyckte att han var en ganska kul prick, tills han började attackera hennes svans och öron. Då gick hon gärna undan liksom de andra hundarna.

Eftersom träning i det här vädret lämnar mycket i övrigt att önska, har jag för tillfället bestämt mig för att åka in till Kungsbacka och miljöträna Smilla. Hon har börjat bli lite osäker på mötande människor och hundar och tyvärr tagit efter Ludde som skäller när vi möter andra hundar. Det är inte så att hon skäller men hon skäller till och det vill jag ta bort. Jag vill att hon ska känna sig lugn och trygg med mig och inte bry sig om andra. Här hemma kan det vara väldigt många människor och hundar, men det kan vara bra att byta miljö.

Ett delmål angående hundträning i år får bli att inte bara träna Smilla utan även mig själv och försöka få bort min nervositet. Slutmålet 2011 får bli att starta i ett officiellt jaktprov och ta ett pris. Det kanske kan tyckas vara något blygsamt att inte satsa på att ta mig från nybörjarklass till öppenklass, men med tanke på min nervositet är jag glad om jag klarar av att ta mig igenom ett prov utan att falla ihop i en hög.

Slutligen vill jag önska er alla ett gott nytt hundår 2011!

RSS 2.0