Vinterpromenad

I går var vi på besök hos goda vänner. De bor alldeles vid Skärsjön i Fjärås. Tanken var att vi skulle ta en lång promenad runt sjön, men vi gick ut på isen istället. Snön låg flera decimeter djup, så det var inte speciellt halt. Alla tre hundarna fick springa lösa och de hade jätteroligt. De rusade runt som tokiga.

Efter en stund gick Kenneth igenom isen, som tur var bara med fötterna. Det var alldeles intill kanten, så det var inte så djupt. Det blev en snabb inkallning på hundarna, kan jag lova! Eftersom han hade ordentliga kängor på fötterna, blev han inte en blöt om fötterna men lite läskigt kändes det allt. Vi tog en fika och sen gick vi tillbaka. Det var lite för kallt för att hundarna kunde vara ute på en riktig långpromenad.

Under Mina Youtube-klipp ligger två nya filmer på hundarna när de springer omkring på isen.

Promenad på is

I morse hade vi -11 grader. Brrr… Men det var väldigt fint ute mitt på dagen, med solsken och blå himmel. Jag tog med mig kameran och gick ut för att ta lite fina vinterbilder. Lite senare på dagen, tyvärr hade solen gått i moln då, gick Kenneth, Smilla och jag på isen ut till ön Torkelsskär utanför Tjolöholm. Smilla var väl inte speciellt förtjust i det, men det var riktigt häftigt! Ön är större än jag trodde och vi hittade platsen där grevinnan Bondes stora båt låg förankrad.


Här brukar hundarna få apportera dummiesar, när inte isen ligger förstås.


Slottet ligger en bra bit bort.


Mellandagsträning

Nu har jag inte bloggat på länge, så det blir två inlägg i dag.

Förra söndagen träffades vi några stycken och tränade tillsammans. Vi tränade markering, närsök och linjetag. Kallt var det, men roligt. Jag körde med Tess och hon hade så roligt.

När alla hade kört färdigt, tyckte Poul-Erik att Cissi och jag skulle ta ut våra små telningar och testa att apportera. Snacka om att få hicka… Men Smilla var jätteduktig, så jag hade inte behövt oroa mig.


Lite ruggigt var det.


RSS 2.0