Smillas träning

För tillfället finns det inte mycket ork över till att sitta vid datorn på fritiden, därav så långt mellan blogginläggen. När jobbet kräver minst åtta timmar vid datorn varje dag, är det inte alltid så kul att sitta vid den när jag kommer hem. Dessutom tar hundträningen tid och det är väl något som ska prioriteras, tycker jag.

Det går bra med Smillas och min träning just nu. Knallningarna har minimerats till någon enstaka gång och det känns väldigt bra. I och för sig piper hon fortfarande när vi tränar flera hundar på samma gång, men jag får ha tålamod och inte ge upp. Hon håller i alla fall inga konserter längre. De närmaste två veckorna tänker jag träna ensam med henne, så hon får lite lugn och ro på den fronten.

För ett par veckor sedan var Smilla och jag på ett två dagars jaktinternat i Stättared med Jens Palmqvist som instruktör. Mycket roligt och väldigt lärorikt! Jag var mycket nöjd med vår insats även om allt inte gick klockrent. Men det blev många tips att ta till sig och mycket att fundera på. Tack Gerda, för att jag fick komma och för att du ordnade det hela!

Annars kör vi på med kursen som Poul-Erik är kursledare för. Jag missade förra helgens tillfälle, men det är svårt att pricka in alla åtta tillfällen. Det är åtminstone tur att Smilla inte löper under den här tiden. Det är ganska många deltagare med tikar som har löpt under kursens gång. Under dagens träning höjde Poul-Erik ribban för oss. Vi fick träna dubbelmarkeringar i en hage med både jämn mark och uppförsbacke. Lite klurigt med avståndsbedömingen, och det märktes vilka hundar som har tränat på längre markeringar. Smilla var väldigt duktig och mer eller mindre spikade alla sina markeringar.

Efter fikat tränade vi linjetag och det första Smilla gjorde var att knalla på en annan hunds linjetag. Morr! Matte blev inte glad och det fick hunden veta. Sen satt hon som ett ljus resten av tiden. Hennes egna linjetag var strålande, även om jag inte var riktigt nöjd med det sista. Hon föll ner i vind och drog lite till höger om pinnen där dummiesarna låg. Jag fegade ur och blåste inte stopp, men hon löste situationen ändå. Det är väl egentligen mig själv jag inte är nöjd med, just för att jag fegade ur. Något att jobba på!

Annars är det vattenträning som gäller och framför allt avlämningar från vatten. Detta är något jag har slarvat att träna på. Vi bor väl för långt från vattnet, kan jag tro ;)  Jag har planer på att starta i Labrador Hallands poängjakt om två veckor och då skulle det kännas bra om hon lämnade i hand. Vi får se hur det går.

Hej hopp!



Bilderna är från jaktinternatet i Stättared och fotografer är Gerd Permyr och Renée Selander.


Jens förklarar ett moment för ivriga kursdeltagare.


Smilla på väg att lämna av en boll.


RSS 2.0