Smilla möter Elvira

I dag har vi varit och hälsat på hos mina föräldrar och Smilla har för första gången fått träffa Elvira. Elvira är mammas och pappas lilla shih tzu. Jag var lite spänd när vi åkte dit, eftersom Elvira är den första hunden Smilla träffar utanför familjen. Men det gick jättebra. De nosade lite på varandra och Smilla var väldigt försiktig och hade låg svansföring. Efter en stund försökte hon få igång Elvira att leka men då fräste Elvira ifrån ordentligt. Sen lämnade Smilla henne ifred.


Smilla nosar lite försiktigt på Elvira under Luddes överinseende.


Status på träning

Under hela helgen har det varit skitväder. Passande eftersom jag börjar jobba i morgon. I dag har vi en riktig slappesöndag hemma, städivern från tidigare i veckan har gått över. Det är skönt att ha såna dagar också och eftersom regnet öser ner, behöver vi inte ha dåligt samvete tycker jag.

I går kom Sigge med matte på besök. Vi hade bestämt oss för att träna lite. Det blev lite inkallningsträning på nytt område för både Sigge och Smilla. Nyttigt! Det gick bra för båda två och vi slutade när de hade lyckats ordentligt. Det tog inte så lång tid, men de är ju inte så gamla heller.

Jag har tränat ganska mycket med Smilla i koppel, för att hon inte ska dra så mycket. Vi gör framsteg tycker jag. Tack Gerda för tips på din sida, Gerd Permyr! Annars blir det lite träning på inkallning, "sitt" och jag har börjat med "ligg". Det går också bättre med kisseriet, ibland säger hon till och med ifrån när hon behöver ut. Annars är det fortfarande mycket spring ut och in. Vi får väl se hur det går nu när jag börjar jobba.


Sigge, en gosig kille!


Kelsjuk Ludde

Ludde är sex år gammal och jag kastrerade honom när var ett år. Han lugnade ner sig betydligt efter kastreringen. Innan var han som en studsboll: som en boll kommer jag tillbaks till dig... Enligt Poul-Erik älskar alla hanar valpar och är jättegoa med dem. Det stämmer inte på Ludde, men han är ju som sagt var lite speciell.

Ludde är inte så förtjust i nya hundar överhuvudtaget och i synnerhet inte i valpar. Så ni kan ju tänka er vad han tycker om att Smilla har flyttat hem till oss. Ja, om det tycker han inte! De leker faktiskt med varandra ute på gräsmattan och jagar varandra. Där kommer han undan och än så länge hinner inte Smilla ikapp honom. Vi får väl se hur det går sen.

Inne känner han sig nog trängd ganska ofta och tycker inte om när hon kommer för nära, vilket Smilla tycker är jätteroligt. Hon är som en treåring som petar på storebror och väntar på reaktionen... Sen Smilla kom hem har Ludde blivit väldigt kontaktsökande så han kelar väldigt mycket med oss. Men jag har tron att Ludde så småningom kommer att sova mellan Smillas ben.




Som en ryamatta kelar Ludde med Kenneth. 


Spruta och hundvakt

I går var det dags för spruta nummer två vid 12 veckors ålder. Det är inte klokt vad tiden går. Mina fyra veckors semester har redan gått och valparna har väl nästa dubblat sin storlek sen de kom hem. Vi var tre från kullen som träffades hos Viskadalens djurklinik för sprutor, Shadow, Sigge och Smilla. Det är så kul att se dem tillsammans och jämföra. Allt gick jättebra, men det var lite hektiskt med tre små som bara ville leka och busa runt. Alla hussar och mattar var lite slutkörda efteråt och inte fanns det någon direkt tid att prata heller.

I dag har jag varit hundvakt åt Sigge. Jag tyckte det var jobbigt hos veterinären i går, men det var ingenting... Smilla och Sigge började bråka/slåss med en gång och höll på oavbrutet i 1,5 timme. Kolla in deras lek via länken. Under tiden välte de vattenskålen två gånger. Golvet i köket blev i alla fall rent... Sen fick jag dela på dem så de kunde sova en stund. Under tiden de lekte fick jag ta ut dem för att kissa fyra gånger, en i taget dessutom för annars bråkade de bara. Ja, jösses... Smilla har varit jättetrött hela eftermiddagen och kvällen. Men kul har de i alla fall!

Fika i det fria

I helgen var det verkligen fint väder. Vi gick ut på promenad i söndags med Smillas bror Sigge och hans "föräldrar". Tanken var att koppelträna och gå en ganska lång promenad för de båda små och dessutom njuta av det fina vädret och fika i det fria. Nåja, det blev en ganska lång promenad men det andra gick väl sådär..

Det var som att komma tillbaka till småbarnstiden när vi skulle fika. Slänga i sig kaffe och bulle i flygande fläng under tiden vi höll reda på tre hundar. Tur att åtminstone Tess är uppfostrad.. Sigge och Smilla vill bara brottas hela tiden. Det roliga med det är att Sigge har tagit igen lite övertag på Smilla, så hon fick inte möjlighet att vara en sån ragata den här gången. Heja Sigge!


Fin utsikt hade vi i alla fall när vi fikade.
Här håller Tess och Smilla koll på stigen.


Instängda

Nu har vi satt upp den tillfälliga hundgården och börjat prova den. Den är lite låg, så vi har fått sätta ett nät över ifall Tess skulle få för sig att försöka hoppa ut. Tess tycker väl att det är sådär kul att sitta i hundgården. Hon sitter hela tiden precis innanför dörren och väntar tills jag kommer och släpper ut henne. Smilla har redan använt hundkojan och jag hoppas att hon fortsätter med det och inte efterapar sin mamma. Än så länge har de bara suttit därute i en kvart åt gången, men det blir längre träning i veckan. Skulle det här falla väl ut, har pappa lovat att hjälpa till att bygga en permanent gård. Det blir ju ingen egentlig hundgård utan den kommer mer att fungera som en rastgård.


Lycka

Jag är glad som en lärka!! Vi bor ju på ett speciellt ställe, så vi kan inte göra precis som vi vill vare sig inomhus eller utomhus. Jag har länge gått och gruvat mig för att fråga om vi får lov att sätta upp en hundgård. Det har jag hela tiden trott att vi inte får. I dag fick jag äntligen tag på rätt person att fråga, och fick ett ja!! Vi ska sätta upp en tillfällig hundgård så länge och prova hur det går. Fungerar det, så får vi bygga en som passar så bra som möjligt till omgivningen. Tänk att ett enda litet ord kan göra någon så lycklig?!

Semester

Det är helt underbart att ha semester, gå hemma och ta hand om hundarna, laga mat, baka, läsa, bara vara helt enkelt. Jag njuter i fulla drag! I dag har varit en slappdag, har läst en hel del blandat med "hundarbete". Ja just det, jag gick en snabb promenad på en halvtimme och lämnade hundarna ensamma under tiden. De behöver ju träna på det också. Promenaden gick väldigt fort..  Men allt hade gått bra, förutom att Smilla hade passat på att kissa. Det upptäckte jag först när jag hade trampat i det...

Nu när jag har semester, har jag lagat den mesta maten hemma. Annars är det Kenneth som står för det. I dag blev det soppa och till den bakade jag bröd. Det var länge sen, men kul och samtliga män i familjen åt för tre.

I dag har jag tränat "loss" med Smilla. Hon biter så infernaliskt i leksakerna när hon kommer till mig med dom, så jag tänkte att det ska jag kanske försöka få bort. Det gick jättebra! Sen är det mycket inkallning när vi är ute och så har vi börjat ordentligt med "sitt". Hon är jätteduktig! Det är tur att labradorer är så glada i mat, för det är lätt att träna dom...


Det blev väldigt gott!


Det var nästan helt stilla vid stranden och solnedgången. Vackert!


Spänt tittar Smilla på en häger ute i vattnet.


Många upplevelser

Smilla har gått vara med om olika saker de sista dagarna. Både roliga, spännande och hemska.. I torsdags gick vi ner till stranden. Det gick inte att gå ut till vattnet vid den lilla strandkanten, utan vi gick bortanför där bryggorna brukar ligga. De ligger för övrigt upplagda på land och var väldigt spännande. Det gick att krypa under dom! Sen fick Smilla känna på havet. Nyfiket nosade hon på det och hoppade rätt ner från stenen och doppade halva benen och hela nosen. Det var kallt och lite äckligt.. Det var ganska skönt att matte lyfte henne därifrån tror jag. Sen fick bryggorna besök igen.

I går var det besök i stora staden Kungsbacka. Mamma Tess var också med och då gick allt lite lättare. Smilla är inte speciellt rädd för något och stadslivet var väldigt intressant. Först gick vi till jobbet och hälsade på och sen till mitt gamla jobb. Många människor och många: Åhh.. vad gullig! Smilla trivdes som fisken i vattnet.

I dag har Smilla och jag varit ute på "långpromenad". Det skulle vara lite i förebyggande syfte att göra henne trött. Vi har nämligen hälsat på Sigge i dag och min tanke var att om hon var trött, skulle hon inte vara en sån ragata. Ja ja... drömmar kan man ju ha.. Det blev precis som förra gången.. Smilla över och Sigge under, i alla fall större delen av tiden. Jag vet inte om jag kan säga att de har roligt, men ingen skrek över att det gjorde ont i alla fall.


Lite trött var hon allt när vi kom hem. Kanske hon sover hela kvällen??


Valparna är hemma

Så har dagen kommit när alla valparna har åkt hem. Bente och Poul-Erik pustar ut och tycker att det är ganska skönt. Själv har jag allt gråtit en skvätt när jag har sett bilarna åka. De har ju varit mina bebisar som jag har gosat med så mycket jag har kunnat. Tja, jag är väl inte tillräckligt härdad ännu..

Vi åkte ner till Lassagården i lördags och var på plats när Sue åkte hem, eller Sally som hon heter till vardags. På eftermiddagen kom Sigge (Seastorm) med matte på besök och eftersom Shadow fanns kvar, var helt plötsligt halva kullen tillbaka. De hade jättekul och Smilla uppförde sig riktigt bra.   Smilla har hållit Shadow sällskap tills idag, så han slapp att vara ensam i valprummet.


Smilla och Shadow har det gott på terassen.


Mmm.. löv är åtminstone roliga att tugga på.

 

 


Utomhusaktiviteter

I dag har vi varit ute en del. På förmiddagen tog Smilla och jag en promenad och tränade lite på inkallning. Godispåsen är väldigt bra att ha! När hon inte är upptagen med annat, kommer hon som ett skott. Jag försöker träna både med pipa och med kommando. Pipan fungerar bäst.

Annars har jag kommit på att jag har fått hem en riktig huligan. Smilla terroriserar både Tess och Ludde. Ludde har lite svårt för det och morrar och skäller, men det hjälper inte. Jag önskar att han kunde säga till ordentligt. Tess tar det lite med ro. Hon lägger en tass rakt över ryggen på Smilla när det blir för mycket. Men hon tycker det är ganska roligt att leka med sin dotter. Än så länge.. Här är en länk till en film jag har lagt ut på Youtube med deras lek: http://www.youtube.com/watch?v=1K2OFVsmepE

I eftermiddags fick vi besök av kullbror Sigge. Det tyckte Smilla var jätteroligt och bar sig åt som en riktig ragata! Jag blev helt förfärad. Hon slängde sig över Sigga, morrade (eller vad jag ska kalla det), bet och slet i honom. Stackars Sigge, han hade inte en chans. När de hade lekt en stund tog vi på kopplen och då fick han revansch. Vad är det för valp jag har fått hem?? ;o)


Man måste ju tugga på allt man hittar!


En kort stund var de stilla, Sigge t.v. och Smilla.
De hade hittat en pinne som tydligen smakade gott.


RSS 2.0