Julmarknad

De senaste fem dagarna har vi varit "ockuperade" hemma. Tjolöholms slott har haft sin 23:e årliga julmarknad. För andra året i rad har jag inte jobbat på marknaden. Jag har jobbat hemifrån onsdag-fredag och har för övrigt tagit hand om markservicen och hundarna. Maken och äldste sonen har jobbat för fullt och kommit hem sent på kvällarna. Jag har varit riktigt ordentlig, lagat mat, tvättat och hållt allmän ordning. Det var länge sen jag var så huslig. :-)

På hundfronten är allt väldigt lugnt just nu. Vi har fortfarande inte fått tillbaka vår bil, förhoppningsvis får vi den i veckan som kommer. Smilla började löpa förra helgen så hon är inte sig själv, kan man säga. Både hon och jag börjar bli lite rastlösa, men vi får väl vila oss i form. Dessvärre, tycker hon själv, har hon trosor på sig inomhus. Hon avskyr dem! Så till den milda grad att hon "gjorde i byxorna" när Kenneth satte på henne dem förra helgen. Något som varken Smilla eller Kenneth tyckte var särskilt roligt. Jag var inte hemma och såg eländet. Efter en vecka skäms hon inte lika mycket för att ha dem på sig, men hon har nog inte fattat galoppen med att ha dem riktigt ännu. Hon slickar sig och flyttar på dem hela tiden. Jaja, hon ska väl vänja sig, hon liksom vi andra. ;-)

I dag fick jag plocka fram borsten till hundarna. Både Smilla och Tess fäller, särskilt Tess. Lite kloklippning blev det också. Det har varit svårt att vänja Smilla vid kloklippning men nu för tiden kommer hon frivilligt och lägger sig på golvet, även om hon inte är jättelycklig. De andra två står på kö och väntar på sin tur. Det är likandant med borstningen. Med en hund som löper och två som fäller, är det kanske tur att jag är lite huslig då och då... :-)


Krockar

De senaste två veckorna har det inte blivit mycket tränat. Mörkret har gjort sitt intåg, särskilt efter förra helgens omställning av klockan. Jag försöker att gå ut och träna när jag jobbar hemma, men det är inte alltid det lyckas. Framöver blir det också svårt att ta sig hemifrån för att träna. I onsdags blev jag påkörd med bilen på väg till jobbet på morgonen. En idiot som hade för bråttom körde in i min vänstra sida, vid bakdörren och däcket. Man kan väl säga att jag hade tur. Ont i ryggen som resultat och en bil som ska stå på verkstad i minst en månad. :-( Detta innebär då att jag inte kan ta med mig hundarna hemifrån under samma tidsrymd, för man får inte ha hundar i hyrbilen.

Då är det tur att jag har vänner som är fantastiska och ställer upp! Vi har haft träning i dag och Cissi kom och hämtade Smilla och mig. De har en enkelbur till Sigge, men Niclas hade gjort i ordning så Smilla kunde åka säkert bredvis Sigge. Ni är underbara! :-D

I dag tränade vi först markeringar. Det var högt gräs där vi var, så det var en utmaning för hundarna att markera rätt. Smilla gick bra, men jag hade för bråttom och körde henne efter en stund på dubbelmarkering och det gick inte lika bra. Smisk på fingrarna, matte, inte ha för bråttom! Sedan körde vi lite linjetag innan vi fikade. Det gick riktigt bra. Smilla har blivit (för det mesta) väldigt stadig både när hon jobbar och i passiviteten. En av de andra hundarna knallade när Smilla gick på en markering, men hon fick in dummiesen ändå och satte sig vid min sida. Hon var lite orolig, men så stolt jag blev. Sedan vet jag inte om jag kan säga att hon är stadig, visst, hon sitter still men hon piper. I dag lugnade hon faktiskt ner sig efter en stund och satt tyst långa stunder.

Efter fikat körde vi närsök. Det gick bra den första gången, men sen krockade Smilla och jag i vår uppfattning om vad som gällde. Vi hamnade i en rejäl konflikt och jag tappade humöret. Även om jag löste upp konflikten efteråt, så känns det inte riktigt bra i magen så här efteråt. Med facit i hand skulle jag kanske inte ha tränat i dag. Jag har varit lite nere i gängorna sedan olyckan i onsdags. Nu blir det lite träningstorka framöver, men det kanske är bra?

RSS 2.0