Klor

Efter att ha haft problem med att klippa Smillas klor, fick jag till slut krypa till korset. Jag ringde Poul-Erik och sa att jag måste ha hjälp. Så i dag tog jag med mig både Tess och Smilla och åkte till Lassagården.

Våra vänner från Skåne var också besök i dag, Alexandra och Kenzo, Simon och Nemo och Björn och Scott. De ville ha lite träningshjälp och eftersom jag ändå skulle åka till Lassagården, fick jag vara förste kastare i dag. Det var nyttig träning med markeringar, dirigeringar och passivitet. Kallt om händer och fötter som vanligt när det är "vinter". Men en bra dag har det varit och det är alltid lika roligt att träffa dessa goa människor.

För att återkomma till kloklippningen, så gick det också bra. Jag är helt enkelt för mesig..


Kenzo och Raja är kullsyskon.


Godis

Förra året fick min rumskompis på jobbet och jag en väldigt god present från en annan kollega, en krans med godis. Jag som är en riktig gotteråtta tyckte natuligtvis att det var toppen! Det var mest jag som åt upp alltihop... I år frågade vår givmilda vän om vi ville pyssla en kväll efter jobbet, och göra.. just det, godikransar. Självklart sa jag ja!

Kransen innehåller cirka 1,5 kilo godis och är gjord på en stomme av halm och en massa ståltråd. Det var väldigt roligt att göra den och ganska enkelt var det också. Den ska ätas upp under jul och nyår är det tänkt. Mums!


Träning med S-kullen

I går hade vi en träning med de som kunde komma från Smillas kull. Vi var sex av åtta valpar, en bra uppslutning. Det var både roligt och nyttigt. För det första är det väldigt kul att se de andra, hur de har utvecklats och självklart jämföra med Smilla...  Vi var några stycken som fick höra av gammel-husse Poul-Erik att våra valpar var tjocka. Smilla bantar numera.

Efter lite inledande brottning, fick vi börja med att träna på linföring alltså gå i koppel. Det blev många böjda ryggar med godis i handen framför nosarna på de små. Jag blev yr i bollen av att gå fram och tillbaka men resultatet blev bra. Jag fortsatte träningen hemma i dag och det gick ännu bättre. Ända tills jag råkade trampa Smilla på tassen, då tyckte hon inte att det var roligt längre.. Men jag hängde i så vi slutade på topp.

Sen skulle vi träna på sitt kvar. Det har gått jättebra hemma i köket, men med störning från allt runt omkring, gick det väl sådär bra. Däremot gick det jättebra hemma i dag. Vi var till och med ute och tränade på det.

Vad Poul-Erik inte sa från början, var att det inte bara var hundarna som skulle springa. När vi tränade inkallning, fick vi själva springa och kalla på våra telningar medan vi skakade på godispåsen. Smilla åt ur påsen för glatta livet och slukade hälften innan jag hann ta bort den. Undrar om hon är en labrador??  

Naturligtvis måste vi fika också. Det gjorde vi faktiskt två gånger. Det känns bra att sitta och lyssna på alla och höra att jag inte är ensam om saker som dyker upp. Nja, Smilla verkar vara den enda som tuggar på möbler... Poul-Erik körde lite med Raja och Sweep för att visa hur duktiga våra valpar kan bli om vi tränar på. Sedan avslutade vi träningen med att låta hundarna apportera lite fågel. Alla tog fåglarna, men alla var inte lika duktiga på att komma tillbaka med dem. Smilla tyckte nog inte att fågeln var tillräckligt död...

Jag längtar tills valpkursen startar i januari, men nu har jag lite att träna på tills dess.


Här kallar Cissi på Sigge.


Shadow får äta ur påsen. Mums!


Laban och Claes, Smilla och jag, Stella och Nathalie står på rad.
Här tränar vi på inkallning förbi ledet. Svårt..


Lång promenad

I dag har jag jobbat hemma. Det är väldigt skönt, för jag får gjort en massa eftersom telefonen inte ringer och så vidare. Det har också varit bra att hålla lite extra koll på Smilla. Hon har nämligen börjat tugga på saker... Jag har nog skrivit om att hon tuggade sönder vår internetkabel förra veckan. Den här veckan har hon gett sig på en träsoffa vi har i den övre hallen. *suck* Tur att det inte är någon av våra två skänkar i ek. Olika hundbäddar är också goda att tugga på. Jag har upptäckt att hon har tappat några tänder, så det kanske inte är så konstigt att hon biter sönder saker? Om det nu kliar i munnen, menar jag.

På min "lunchrast" i dag gick jag ut en lång promenad med Smilla. Det blev den längsta hon har gått och det får nog bli längre promenader framöver. Det var inga problem med hennes ork direkt. Jag passade på att träna inkallning, koppelträning, sitt och sitt kvar. Allt gick bra utom sitt kvar. Det fanns så många intressanta saker ute, så koncentrationen var inte på topp. Mitt under promenaden passade hon också på att bada i ett dike, något ofrivilligt men tydligen väldigt roligt ändå. Hon luktade inte hallontårta när vi kom hem...

På lördag ska vi träffas några från S-kullen på Lassagården. Det ska bli jätteroligt att se de andra och "jämföra" dem. Sen ska vi också få lite tips om vardagslydnad av Poul-Erik. Rapport kommer förhoppningsvis på söndag med lite kort.


Smilla spanar in något längre bort.


Fars dag

Lördag igen, det är inte klokt vad veckorna går fort. I morse började jag dagen med att gå ut i skogen med hundarna. Smilla fick springa lös för första gången på en vecka, och hon sprang kan jag lova. Både hon och Tess gick loss ordentligt och jag passade på att träna på inkallning. Det gick bra för det mesta men jag kan väl inte säga att det är perfekt direkt. Tess har lärt Smilla att äta äpplen och det växer vildaplar över hela Tjolöholm. Vi kan väl säga att inkallningen när de äter äpplen går sådär...

Inne har jag tränat på "ligg" och "stanna"/"sitt kvar" plus att Smilla har fått hämta dummy. Det går riktigt bra! Vi har väl inte kommit så långt, men med små steg framåt ska det väl gå bra framöver. Trägen vinner, eller hur är det man säger?

I dag har vi också varit i Storstugan på Tjolöholm och ätit en tidig Fars dag-middag. Min far bjöd hela familjen och det var lax med vitvinssås och ankbröst med apelsinsås på menyn. Väldigt gott!


Så här mysigt har vi det ibland. Jag sover förvånansvärt gott på golvet..


Allmänt

Nu är det ett tag sen jag bloggade. Jag har börjat jobba igen efter semestern och det inte funnits så mycket ork kvar på kvällarna. I helgen var vi hundvakt åt Raja och Sweep nere på Lassagården. Sweep tycker väl att Smilla är sådär kul och Raja var ganska trött på henne när vi åkte hem. Jo, hon är fortfarande väldigt aktiv men har väl lugnat sig något. Eller det kanske inte räknas som att hon har lugnat ner sig när hon gnager sönder kablen som går till vårt internet...

Det mesta som har hänt sen förra veckan är väl att Smilla har haft en ordentlig diarré-omgång. Sen i lördags äter hon en diet bestående av valpfoder, ris och en diarréstoppande pasta från Apoteket. Det fungerar sakta men säkert. Hon har också börjat säga ifrån när hon vill gå ut, så vi torkar inte lika mycket golv längre.


Så här ligger de ofta tillsammans och
det finns ingen valp som är så ren som Smilla.
Tess slickar henne över hela huvudet med jämna mellanrum.


RSS 2.0