Hav och skog

I måndags var vi bjudna ut i Göteborgs skärgård av Sigges "föräldrar", något vi verkligen har sett fram emot. Smilla skulle åka med och det innebar båttur och övernattning i tält. Båten hoppade hon i efter ett försök och hon tyckte att det var så roligt att hon försökte hoppa i vattnet nästan direkt. Tur att matte hade ett bra grepp om henne.. Vi hade det härligt på ön med gott sällskap, god mat och dricka! Vädret var med oss och jag till och med badade för första gången i år. Jag vet, det har varit jättevarmt och jättefint väder, men jag har inte kommit i vattnet ändå. Vi bor nog för nära.. :) Att sova i tält var inga problem för Smilla. Hon fick ju ligga tätt intill mig, något som inte hör till vanligheterna. Hon sov så gott att jag fick väcka henne 08.30. Hemresan med båten gick också bra och den här gång försökte hon inte bada, även om hon säkert hade gjort det om hon fick.

I går tog jag med mig Tess och Smilla och åkte till Simlångsdalen för ett besök tillsammans med Bente och Poul-Erik. Huset ligger mitt i skogen och har ett underbart läge! Så där skulle jag vilja bo, fast om jag skulle få önska mig en sjö alldeles intill hade lyckan varit gjord. Tänk att bara kunna släppa ut hundarna utanför dörren och ingen granne eller turister som har något att säga om det. Härligt! Vi fick tränat lite både i går och i dag.

Jag hade tankar på att få Smilla att vara tyst, eftersom hon piper lite och nu kan jag inte tro att det går över av sig själv längre. Jag hade beväpnat mig med en vattenflaska att spruta på henne när hon började pipa. Det fick jag tillbaka i dag... :( Vattenflaskan får jag lägga åt sidan, för nu vill hon inte sitta fot. Hon tror att hon ska få vatten på sig hela tiden. Jaja, det är bara att gå tillbaka i träningen och skaffa hennes förtroende igen. Smilla och jag fick också hjälp av Poul-Erik att få henne att ta dummiesarna ordentligt. Hon slarvar väldigt mycket och tar de gärna i änden där snöret sitter. Men efter lite tragglande gick det riktigt bra. Även här får jag backa i träningen en del när jag tränar själv. Men skam den som ger sig! Det gäller att hålla sig lugn och vara envis.


Hallandsmästerskapet 2010

För första gången skulle jag nu vara med och ordna Hallandsmästerskapet för Labrador Halland. Det är ett inofficiellt jaktprov som också innehåller exteriörbedömning av hundarna. Det ingår också viltspår som alla har chans att gå med hjälp av Dreverklubben. Det var ganska mycket att ordna med, särskilt om man inte är van. Men med hjälp från olika håll, så gick förberedelserna bra.

Tidigt åkte vi ner mot Åkulla där provet skulle gå. Det kom några droppar regn precis när vi satt ut första skylten och snitseln till provet. Usch, om det skulle regna! Även om det är så att det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder, så blir allt jobbigare om det regnar. Papper blir kladdiga och viltet dåligt lite för fort. Men vi hade tur med vädret. Det blev faktiskt perfekt, molnigt större delen av dagen men inte kallt. För hundarna var det riktigt perfekt.

Jag skrev för domare Eddie och hade en fantastiskt roligt dag! Eddie är en kul prick och jag lärde mig också saker av honom som kan vara bra att ha på lager. Totalt var det 16 hundar som tävlade och det är så roligt att se hundar och förare i samklang med varandra. Det är också roligt att träffa "likasinnade" och prata hund. Efter en tävling blir jag också extra taggad att åka hem och träna, och det kan ju behövas ibland.


Björn Åkesson med Lassagårdens Questa "Scott", som blev vald till domarens bästa hund.


Semesterkänning

Nu var det riktigt länge sen jag bloggade. Men det finns liksom ingen ork över till det ibland, när jag sitter framför datorn 8 timmar om dagen i jobbet och sen fortsätter med annat datorarbete på fritiden.

I morgon börjar äntligen min semester! Det har varit ett tufft halvår med mycket som har hänt i mitt liv, både roligt och tråkigt. Semestern kommer väl att gå i ett "hundlivs" tecken.  Den börjar med Hallandsmästerskapet för Labrador Halland på lördag och avslutar med valpträff med Smillas kull och kursstart i kursen Jaktlydnad och apportering med Poul-Erik som kursledare. Men det ska bli roligt att kunna ägna sig lite mer helhjärtat åt Smilla några veckor. Nåja, jag ska väl göra lite annat också.. ;-)

Jag ska inte tävla i Hallandsmästerskapet, utan jag håller på med alla papper runt omkring tävlingen. Jag hade inte en aning om att det var så mycket att ordna med. Sen ska jag skriva för domaren under tävlingen. Det ska bli jätteroligt att träffa alla som är med och tävlar och hjälper till som funktionärer. Nästa år kan jag förhoppningsvis starta med Smilla.

Annars tragglar Smilla och jag på med grundträning fortfarande. Det ska bli både kul och skönt att starta kursen i augusti, för det känns som om både Smilla och jag behöver det. Det har inte blivit så värst mycket träning i värmen, utan vi går mest ner till stranden och tränar på avlämning i vatten. Men det är ju träning det också!


Smilla i köksbacken hemma.


RSS 2.0