Regn och rusk

I helgen det verkligen inte varit bra väder... regn och rusk och fy. Men det finns inget dåligt väder, utan bara dåliga kläder... :-) Kenneth och jag började helgen med en svamppromenad i går morse, innan det började regna tack och lov. Resultatet blev två nästan fulla 10-litersspänner fulla med trattkantaraller och en halv bärkasse med taggsvamp. Mumma! Det är roligt att plocka svamp när man mer eller mindre kan krypa runt på 20 kvm yta och fylla en spann. I kväll serveras det älggryta med trattkantareller och potatismos.

I går eftermiddag åkte vi iväg till Bente och Poul-Erik för lite trevligt samkväm. Två av våra valpköpare, Björn och Simon, kom från Skåne i går för att få lite träningshjälp. I dag gick vi så ut i ösregnet och tränade. Björn och Simon tränade linjetag och dirigering och jag tränade tillsammans med Cissi, som också kom på morgonen. Cissi och jag tränade lite markeringar, vilket Smilla var väldigt duktig på. Sedan körde vi fält och avslutade med lite klocka. I stort sett var jag nöjd med Smillas och mitt arbete i dag. Det går väl inte framåt i världens hastighet, men jag är nöjd med att nöta in vissa moment. Jag jobbar mycket med klockan och stopp-signal och kommer att fortsätta med det för att bygga upp förtroendet mellan Smilla och mig. Sen får det nog bli att träna fotgående i skogen också. Det slutade mer eller mindre att regna när vi var färdiga.. 


P.S. Anledningen att jag har bloggat redan en vecka efter senaste inlägget, är att Simon antydde att det inte händer så mycket på hemsidan... ;-)


Miljöträning under skördefesten på Tjolöholms slott.


Höst

Nu har hösten gjort sitt intåg på riktigt. Det regnar och blåser så det viner runt knutarna. Mörkt blir det tidigare och tidigare, till förtret för en hundägare som vill träna. Det är inte lätt med hundträning vintertid när man jobbar heltid. Vilken tur att jag då jobbar hemma ett par dagar i veckan, så kan jag gå ut mitt på dagen en stund. I dag var Smilla och jag ute och tränade stoppsignal och klockan. Det gick riktigt bra men jag måste hela tiden komma på nya sätt att träna stopp, för Smilla lär sig snart när jag ska blåsa.

Jag får backa lite i tiden för, som vanligt nu för tiden, var det länge sen jag bloggade. Kursen som vi har gått för Labrador Halland med Poul-Erik som kursledare är nu slut. Synd tycker jag, för det är roligt att träffas på det sättet och det driver mig också framåt. Det har gått riktigt bra på kursen för Smilla och mig. Vi har lärt oss massor tillsammans och fått bra träningsidéer.

För några veckor sedan hade Labrador Halland höstens poängjakt och Smilla och jag skulle starta på tävling för första gången tillsammans. Det gick inte alls, kan man väl säga. Det visade sig att mina tävlingsnerver var mer trasiga än jag trodde. Smilla kände naturligtvis av det och var helt tossig. Även på kursavslutning, då vi gick ett litet working-test, var nerverna i obalans även om det inte var lika illa som på poängjakten. Det är inte bara Smilla som behöver tränas... :(


Ludde, Smilla och Tess väntar i trädgården på matte.


Dagg i spindelväven.


Underbara höstfärger!


RSS 2.0