Fotomodeller

För drygt en månad sen kom jag hem tidigare från jobbet och skulle jobba hemifrån. Jag tog ut hundarna på en promenad och när jag kom tillbaka mötte jag en tjej som jobbade med en modefotografering utanför slottet. Det visade sig att hon är designer på Great Rumors som säljer väldigt snygga kläder. När hon fick syn på hundarna frågade hon om de fick använda Tess och Smilla på deras foton. Självklart, blev mitt svar, vad kul!

Sagt och gjort, in och snygga till hundarna lite, borsta dem och klippa till svanstippen. :) Tur att de röda kopplen fortfarande är snygga. Sen skulle mina sötnosar uppföra sig också. Tess är det ju aldrig några problem med, men Smilla... som alltid är högt och lågt. Hon höll på att dra omkull fotomodellen flera gånger i sin iver att gå framåt mot mig. Inte nog med att fotografen Olof Händén tog foton utan där var också en kille som filmade. Hoppas verkligen att de spelade in ljudlöst... ;) Jag var väl inte riktigt nöjd med vår insats men de andra tyckte att det gick jättebra, vilket är huvudsaken.

Jag fick lov att lägga ut kort som jag har fått mailat till mig. Visst är de fina?


Kläderna är från Great Rumors och fotografen heter Olof Händén.


Kläderna är från Great Rumors och fotografen heter Olof Händén.


Vattenträning

Smilla har lite svårt att lämna av från vatten, för man bara måste ju skaka sig först. Matte pustar, stönar och stånkar... och blir arg emellanåt. Poul-Erik skäller på mig hela tiden över mitt humör. Konstigt egentligen, att jag som är så tålmodig (för det mesta) kan bli så arg på en oskyldig hund? Kan det vara så att jag egentligen är arg på mig sjäv och så går det ut över Smilla? Psykologiskt så det förslår... ;) Men jag kämpar på med mitt humör och det blir sakta bättre.

Det sista har Smilla och jag tränat vattenavlämning i havet hos Bente och Poul-Erik. Det har gått väldigt bra och den sista gången stod vi väl i alla fall 25 meter från vattenkanten och hon lämnade i hand. Sen tänkte jag att jag behöver byta miljö för att befästa att det fungerar. Så blev det som blev, det gick åt pipsvängen. :( Jag har varit i två olika sjöar och tränat och det har fungerat i någon.

I dag åkte jag tillbaka till den ena sjön, iklädd regnställ från topp till tå och gummistövlar. Poul-Erik har sagt till mig att jag får sitta på knä ute i vattnet och börja om från valpstadie. Men jag hade ingen riktig lust att sitta i baddräkt i vattnet i dag... Men jag satt på knä i vattenbrynet och började om från början. Sakta ökade jag på "svårighetsgraden" och till slut stod jag drygt 10 meter från vattnet och hon lämnade i hand. Nu blir det till att ligga i och fortsätta på det viset.  Skam den som ger sig, för enveten, det är jag! :)

Kennelträff

Förra helgen var det kennelträff på Pensionat Sågknorren, en efterlängtad helg. Linda, Cissi och jag med hundar träffades redan vid 12-tiden för att äta lunch och träna lite. Lite spännande och se hur det gick med Sigge eftersom Smilla hade börjat löpa helgen innan. Visst är det typiskt? Jag hade anmält mig till tre working-test för att träna mina tävlingsnerver och kennelträffen låg i den här perioden på tre veckor också. Och när börjar hon löpa? Dagen innan det första working-testet... :( Jag missade alla tre testen och var orolig för om jag överhuvudtaget kunde vara med på kennelträffen. Tack och lov kunde jag vara med och det gick bra med hanhundarna i min grupp. Där var en och annan som tyckte att Smilla var väldigt snygg, men jag försökte hålla mig på avstånd så gott det gick. Det är ju inget kul att förstöra för någon annan.

Helgen var helt underbar! Rolig träning, framför allt lugn träning och ingen stress, härliga människor och vädret gick ju inte att klaga på. Fast det var ju tur att det fanns skugga.. :) Roger och Lena är fantastiska instruktörer och guidade oss genom helgen på ett väldigt bra sätt! Jag fick lite tips på vad jag kan tänka på när Smilla lämnar av och de har hjälpt. Annars har jag inte mycket att säga om Smillas arbete, hon jobbade på bra och jag är väldigt nöjd med vårt arbete just nu.

Just nu funderar jag på hur många prov jag ska anmäla mig till under hösten. Eftersom jag inte kunde träna mina tävlingsnerver på working-testen, får jag ju göra det "skarpt" istället. Jag skulle väldigt gärna ta en etta i nybörjarklass i år. Förhoppningsvis får jag också följa med på någon jakt och kolla in hur det fungerar i verkligheten.

Tess är dräktig och håller snart på att spricka. Hon åkte till Lassagården i tisdags och det är lite tomt här hemma även om Smilla och Ludde är kvar. Det blir valpar i princip vilken dag som helst. Så roligt och spännande och jag längtar efter de små och efter att snosa på deras små magar. Rapport kommer om hur det går, hur många det blir och vilket kön de är.


Smilla och jag väntar på att få hämta en markering och Tess fick följa med.


RSS 2.0