Sköna maj

Min favorittid på året är nu. Trots att jag har känningar av allergi, så är det här den bästa tiden. Nu och fram till midsommar. Jag älskar att gå ut i skogen och njuta av allt som blir grönt. Favoritträdet är boken, med sina skarpt ljusgröna löv. Jag var på Engelssons häromdagen och handlade lite, och fick syn på en nästan bokgrön jacka. Den ville jag ha! Men ack, jag vet ju att jag inte passar i sån grön färg... Jag provade för säkerhets skull, saker och ting kanske har förändrat sig sen sist. Men icke! *suck* Jaja, jag får beundra färgen på bokarna istället.

I dag gick jag ut och tränade stoppsignal. Det går framåt, även om det går långsamt. Nej, nej, jag är inte otålig..  I dag stannade hon i alla fall på fem meter och inte tre. Lite linjetag blev det också, hon är jätteduktig! Inte den minsta tvekan när hon går ut. Sen var jag "bara tvungen" att köra klockan, och det gick galant! Den delen missade jag på kursen eftersom Smilla löpte då, men Poul-Erik hjälpte mig i lördags. Avslutningsvis blev det sitta kvar-träning, hon var lite dålig på att sitta kvar när jag la ut linjetagen. Även det gick bra innan vi slutade och hon satt lugnt kvar när jag stod 25 meter bort, även om en mycket intressant fågel flög framför nosen på henne.

Nu närmar det sig vår träningshelg med stormsteg. Det ska bli så roligt att få träffa alla som kommer och att få ägna sig åt bara Smilla i en hel helg. Löpet är på upphällningen, tack och lov. Det är verkligen som alla säger, att tikar ändrar sig helt och hållet när de löper. Smilla "värsta" tid var nog innan löpet startade och sen första veckan. Inte för att hon blev slö direkt, snarare tvärtom... Men, men, varför ska inte de påverkas av hormoner? Gudarna ska veta att i alla fall jag gör det, kärringåldern närmar sig..


Min lilla docka mitt i vitsipporna.


Valpkursavslutning

Det har inte hänt mycket på min blogg ,eller på hemsidan heller för den delen, det sista. Jag har jobbat väldigt mycket, både i tid och energi, så jag har inte haft någon ork över för cybervärlden. Men det blir det förhoppningsvis ändring på nu!

I söndags hade vi valpkursavslutning. Det kändes lite tråkigt, för det har varit väldigt roligt under hela våren. Tyvärr kunde inte Smilla och jag vara med på apellplanen i söndags, för Smilla började löpa i helgen. Lite typiskt, men samtidigt väldigt bra för då har hon (förhoppningsvis) löpt färdigt till vår träningshelg i slutet av maj.

Jag fick stå och titta på när de andra visade vad de har lärt sig med linföring, sitta kvar, inkallning med mera. De fick också testa om hundarna är skottberörda, när jag sköt med apportkastaren. Ingen av dem reagerade, väldigt bra! Jag fick visa vad Smilla och jag kan med fotgående, sitta kvar och inkallning enligt ett schema som Poul-Erik ropade ut. Det gick jättebra, särskilt som jag var nervös för "domen".

Alla hundarna, inklusive Smilla, fick apportera och göra ett litet sök med vilt. Alla var duktiga, men hanarna var ett strå vassare för ingen av dem tvekade en sekund att ta viltet. Tikarna var lite mer nödbedda. Till sist gick vi till havet och så fick hundarna testa att apportera i vatten med skott. Jösses!! Vilket strykjärn jag hade med mig till stranden, men inte vill hon ta med sig dummyn i land... Det var första gången hon badade överhuvudtaget, så med tanke på det gick det bra. Det där med att hon inte ville simma, det kommer nog nästa gång.

Framöver kommer det inte att hända så mycket för Smilla och mig, eftersom hon löper. Det märks verkligen att något nytt händer i hennes kropp för hon är sig inte riktigt lik. Vi får ägna oss åt promenader med lite fotgående och sen kanske det går att träna lite stadga. Jag får försöka testa mig fram.


Smilla är 2,5 månad på detta kortet. Tänk vad tiden går fort!


RSS 2.0